Jessica Andersson är ny tränare i Kornhult/Hishult FF.

Jessica Andersson är ny tränare i Kornhult/Hishult FF. Arkivbild

Tränarskiften på damsidan

Lämnar VHS efter elva säsonger

LAHOLM.

Fyra av kommunens fem damlag byter tränare inför 2020. Det är bara Peter Åberg i Laholms FK som är kvar. I övriga är det nytt och nygammalt.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Jessica Andersson lämnar Våxtorp/HaSko efter elva (!) säsonger. Hon tar istället över Kornhult/Hishult, där Henrik Fridberg slutar. Jessica Andersson började träna VR08 ihop med maken Tony Andersson 2009. Året efter blev Våxtorps BoIS fristående med Andersson som tränare. Sedan 2014 har VBoIS kamperat ihop med DFK HaSko och fram till och med i år har Jessica varit lagets tränare.

– Det är klart att det känns speciellt att lämna efter så många år. Men det nya uppdraget känns spännande. Det kan bli en nytändning för mig samtidigt som tjejerna i VHS kanske också behövde en ny röst, säger Andersson.

– Kornhult/Hishult hörde av sig till mig när de fick reda på att jag var ledig. Först var jag väl lite sådär, det är ju en klubb man mött många gånger både som spelare och ledare. Men när jag träffade tjejerna kändes det rätt direkt.

– Det är en förening med ordning och reda där det satsas lika mycket på tjejerna som på killarna. Det är flera stycken som gratulerat mig till det här uppdraget i en så fin förening, säger Andersson.

Du känner dig inte mätt alltså?

– Nej, jag brinner fortfarande för fotbollen. Dessutom måste man ju ha något att göra på kvällarna, skrattar hon.

Andersson har tränat K/HFF sedan i november. Laget har deltagit vid Bendt bil indoor, som i år för första gången hade en klass för damlag.

– Det var kul! Tyvärr var det bara ett lag som gick vidare. Vi missade avancemang med en poäng och blev tvåa i gruppen, säger Andersson.

Sofia Nilsson är den enda som lämnat truppen. Hon testar vingarna i Laholms FK.

– Vi har inga nyförvärv klara än. Truppmässigt känns det bra. Om bara alla kommer och tränar. Vi har väl plats för någon till. Men vi får inte bli för många heller. Alla måste ha chans till speltid, avslutar Jessica Andersson.

Larry Brady är nygammal tränare i Våxtorp/HaSko.

Larry Brady är nygammal tränare i Våxtorp/HaSko. Foto: VHS

Hon efterträds av Larry Brady i Våxtorp/HaSko. Brady gjorde succé som damtränare i DFK HaSko säsongerna 2008 och 2009.

– Det känns bra att Larry är tillbaka. Han är en duktig och omtyckt damtränare. Några av tjejerna som han hade för tio år sedan har redan synts till på träningarna. Det var länge sedan vi hade så här många spelare i träning. Så visst är han populär. Kul!, säger Anders Walldén från HaSkos styrelse.

I WRY tar Carlos Fragoso över huvudansvaret.

– Han hjälpte oss redan i höstas. Först som målvaktstränare och sedan hoppade han in som tränare och hjälpte till under de avslutande matcherna. Det känns bra. Carlos är entusiasmerande som tränare och duktig på att pusha, säger WRY:s lagkapten Karin Åkesson.

I VGLT är det inte klart vem som tränar laget 2020. Lars ”Tudde” Pettersson tränar tjejerna under vintern. Kanske blir det en nygammal lösning med Magnus Bergman, som har döttrarna Petronella och Gabriella i laget.

– Ingenting är klart än men laget tränar på och vi jobbar på en lösning, säger LTIK:s ordförande Mattias Johansson.

Publicerad 06 December 2019 15:23