Foto: Caroline L. Jacobsen

"Spännande år med två speciella astrologiska händelser"

Vad står skrivet i stjärnorna för 2020?

NYÅR. Kanske står framtiden skriven i stjärnorna. Andrea Rönnberg är astrolog med basen i Trelleborg och klienter över hela världen.

Av
Elin Wrethov

Vad står skrivet i stjärnorna för 2020?

– 2020 blir ett mycket spännande år med två speciella astrologiska händelser. Först en konjunktion mellan Saturnus och Pluto i Stenbockens tecken den 12 januari. Sedan en konjunktion mellan Jupiter och Saturnus i Vattumannens tecken den 21 december. Dock blir höjdpunkten mötet mellan Saturnus och Pluto. En kontakt mellan dessa två planeter markerar en tid av dramatiska historiska händelser.

Som vadå?

– Om vi blickar bakåt mot tidpunkter då dessa planeter varit i kontakt med varandra leder det oss till några av vår moderna tids viktigaste händelser – 1:a och 2:a världskriget och attacken mot World Trade Center. Nu möts dessa två planeter på nytt i Stenbockens tecken. Stenbocken representerar samhällsstrukturer, regeringar, myndigheter, finansmarknaden, stora företag och människor i maktposition. Vi kan vänta oss ett år med ett tufft klimat inom världspolitik.

Vad händer mer?

– Med Uranus transit i Oxens tecken fortsätter klimatfrågan att vara starkt diskuterad och troligen får vi en mycket hård vinter på norra halvklotet eftersom Stenbocken härskar över vintertiden och vi börjar året med så mycket energier i detta tecken. Det kan komma att snöa på platser där det normalt inte gör och vintersäsongen kan hålla längre än normalt.

Hur kan jag på bästa sätt förbereda mig för detta år?

– För att veta hur man påverkas på ett personligt plan behöver man ta hjälp av en astrolog, för varje persons horoskop är unikt. Mitt råd är att man ska ha en positiv inställning till livet oavsett det vi ser hända omkring oss. I grund och botten har man som individ väldigt lite kontroll över det som händer ute i världen men det går att navigera tuffa tider. Världen har tidigare överlevt andra sådana här planetariska kontakter och det kommer den att göra denna gång också!

Vilket stjärntecken kommer ha mest tur i år?

– Rent generellt är det stjärntecken där Jupiter passerar som får mest utdelning och det är Stenbocken. Det gäller om man är född med ascendenten, solen, månen eller Jupiter i detta tecken.

Publicerad 01 January 2020 00:00