Järnvägsstationen i Laholm var en av de brottsplatser där tjuvar bröt sig in i fordon under den gångna trettonhelgen.

Järnvägsstationen i Laholm var en av de brottsplatser där tjuvar bröt sig in i fordon under den gångna trettonhelgen. Foto: Rickard Gustafsson

Stöldvåg under helgen med flera bilinbrott

Hantverkarfordon bestals på elverktyg

LAHOLM. Inte mindre än fem fordonsinbrott har ägt rum i Laholms kommun under trettonhelgen. Ett av dem skedde i Skottorp där en hantverkare bestals på flertalet elverktyg.

Av
Rickard Gustafsson

Det nya året har inletts på ett negativt sätt när det handlar om inbrott i fordon. På flera orter i kommunen har tjuvarna härjat, däribland i Skottorp.

En låst hantverksbil, parkerad på Banvägen, har utsatts någon gång mellan den 3 och 7 januari och ur fordonet har flertalet elverktyg stulits, däribland en kapsåg, en tigersåg, en cirkelsåg, en borrmaskin och två skruvdragare.

Hur tjuvarna tog sig in i är oklart då bilen var låst och det saknades brytmärken.

Även Järnvägsstationen i Laholm har ännu en gång blivit en brottsplats. Tjuvar stal en bil men den återfanns senare efter att man kunnat lokalisera fordonet genom en gps-sändare.

Ur en annan bil på tågstationens parkering stals en dragkrok och en nyckelknippa och Laholmspolisen misstänker att tjuven tagit sig in med nyckel.

På Granitvägen i Laholm har någon brutit sig in i en lastbil genom att krossa en ruta. Tjuvarna har försökt att tjuvkoppla lastbilen, men utan att lyckas.

Däremot fick de med sig gods som fanns inne i fordonet, vad det består av var vid anmälningstillfället oklart.

Publicerad 07 January 2020 00:00