Magnus Bogren och Urban Johnson är HK Höks nya matchcoacher.

Magnus Bogren och Urban Johnson är HK Höks nya matchcoacher. Foto: HK Hök

HK Hök gör förändring på ledarsidan

Persson blir spelare igen

LAHOLM.

Magnus Bogren och Urban Johnson tar över som coacher i HK Hök. Petter Persson som varit ansvarig matchledare tar ett steg tillbaka och hjälper till som spelare istället. – Vi har haft en otursförföljd höst. Detta gör vi för att lätta på trycket på Petter. Han behövs på planen, säger Höks sportchef Marcus Artursson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Mängder med bortfall har gjort att HK Hök lägger en tung höst bakom sig. Laget har förlorat nio av tolv matcher och ligger näst sist i division 2. Nu gör man en förändring på ledarsidan. Rutinerade duon Magnus Bogren och Urban Johnson kliver in som matchcoacher medan Petter Persson blir spelare igen.

– Vi har haft en otursförföljd höst. Vi har tappat sex sjundedelar av förstauppställningen och nya spelare har anslutit efter hand. Det har inte varit lätt att få ihop det…, säger Artursson.

– Magnus och Urban har mycket erfarenhet. Det har varit tufft för Petter. Det var ju inte alls med de här grundförutsättningarna han gick in i det här. Vi gör det för att lätta på trycket på honom, fortsätter Artursson.

Dessutom behövs Perssons rutin på planen.

– Vi har ett ungt lag och behöver få fler enkla mål i kontringsspelet. Där är Petter skicklig. Samtidigt måste målvaktsspelet och försvarsspelet fungera om vi ska få kontringslägen.

Hök, som slutade femma i serien ifjol, har fått ändra målsättning.

– Vi ska ta oss igenom serien på ett så bra sätt som möjligt. Målsättningen är att hänga kvar. Den stora utmaningen är att få ihop ett lag till varje match, säger Artursson.

Hela nio spelare har försvunnit under säsongens gång på grund av skador, flytt och motivationsbrist.

– Division 2 är ändå en hyfsad nivå där det krävs en del. Vi har oftast varit med bra i matcherna men så får vi svackor och då blir vi frånsprungna.

– Nu gäller det att börja om och hitta ett spel som passar det manskap vi har att tillgå. Vi får ta det match för match, säger Höks sportchef.

Petter Persson, som varit matchledare, går nu tillbaka till att bli spelare igen.

Petter Persson, som varit matchledare, går nu tillbaka till att bli spelare igen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Hök har en tunn trupp. Framförallt på nio meter.

– Vi får hoppas att killarna som är kvar håller sig friska så att de an vara med. Sedan får vi låna in lite spelare som varit med tidigare för att fylla på.

– Vi är jättetacksamma för den hjälp vi får och har fått av de gamla spelarna och över att det kommit en del nya spelare också. Ett tag var det riktig kris.

Artursson vill inte skylla på någon.

– Detta är ingens fel. Det är otur och när det väl jäklas brukar det kunna fortsätta. Men under min långa handbollskarriär har jag aldrig varit med om något liknande.

Tror du att ni har möjlighet att hålla er kvar?

– Det måste jag tro. Det är roligare för alla att ha en målsättning. Vi ska göra det bästa av situationen och alla som är med gör sitt yttersta och sliter på bra, avslutar Artursson, som har det stora ansvaret för lagets träningar.

Urban Johnson fanns med runt laget som assisterande tränare redan under hösten medan Magnus Bogren är ny i HK Hök.

Publicerad 08 January 2020 11:28