Fyra utländska män i en vit utländskregistrerad skåpbil är enligt Laholmspolisen misstänkta för brott mot en kvinna i Knäred.

Fyra utländska män i en vit utländskregistrerad skåpbil är enligt Laholmspolisen misstänkta för brott mot en kvinna i Knäred. Foto: Mostphotos/Fredrik Larsson

Kvinna tvingades låsa in sig vid garderobsförsäljning

Kaosartad internetaffär när elaka män dök upp i Knäred och stal

KNÄRED. En kvinna i Knäred hade lagt ut en garderob till försäljning på en internetsajt. När köparna, fyra män, kom för att hämta varan agerade de fysiskt mot kvinnan som blev tvingad att låsa in sig i sitt eget hem. Männen lämnade bostaden med gods utan att betala.

Av
Rickard Gustafsson

I lördags eftermiddag, vid 17.30-tiden, kom fyra män i en vit skåpbil till en adress på Bjärredsvägen i Knäred. De hade svarat på en internetannons som en kvinna lagt ut där det berättades att hon hade en garderob till salu.

Affären gick inte alls som det var tänkt.

När männen kom dit uppträdde de ohyfsat och beteendet blev allt mer hotfullt. Enligt Laholmspolisen ska kvinnan ha blivit knuffad till marken och därefter ska hon ha låst in sig i sitt eget hem.

Medan kvinnan satt inlåst lastade de fyra männen in garderoben i skåpbilen. Innan de lämnade adressen, utan att betala för varan, ska de också ha tillgodoräknat sig en tigersåg och en skruvdragare.

Laholmspolisen har upprättat en anmälan om stöld i bostad och bedrägeri. Kvinnan chockades av händelserna och har inte fullt ut kunnat förhöras, men det är inte osannolikt att de oidentifierade männen även kan komma att misstänkas för misshandel.

Enligt anmälan ska de fyra männen vara av utländsk härkomst och den vita skåpbilen var utländskregistrerad.

Iakttagelser som kan hjälpa polisen att komma gärningspersonerna på spåren kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Publicerad 13 January 2020 11:23