Laholms FK och Lilla Tjärby IK stod som slutsegrare i Sparbanken cup i Markaryd.

Laholms FK och Lilla Tjärby IK stod som slutsegrare i Sparbanken cup i Markaryd. Foto: Johan W Jönsson

Laholm i topp både i dam- och herrklassen i futsalcup

LFK vann för tredje året i rad

MARKARYD.

Laholms FK:s damer slutade både etta och trea i Sparbanken cup i Markaryd. LFK vann damklassen för tredje året i rad. Även på herrsidan blev det Laholm i topp då Lilla Tjärby IK sedan vunnit finalen mot Markaryds IF:s veteraner.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholms FK trivs i Hunehallen i Markaryd. Det svarta laget släppte bara in ett enda mål i cupen, och det gjorde man direkt. Kornhult/Hishult tog ledningen med 1-0 men LFK kom tillbaka och vann samtliga matcher i cupen.

I semifinal fick LFK svart sällskap av lagkamraterna i vitt, K/HFF och Röke. Skånskorna imponerade stort i gruppspelet och slog bland annat LFK vit med 4-0. I semin stod K/HFF emot bra men Röke vann med 2-0.

I den andra semin möttes LFK:s båda lag. Det svarta gänget vann med 2-0. I bronsmatchen fick LFK:s vita lag revansch. K/HFF stod på nytt upp bra och tog ledningen med 1-0. LFK kvitterade och i förlängningen säkrade Moa Larsson bronset till LFK.

Finalen mellan LFK svart och Röke var oviss på förhand. Sett till gruppspelet var Röke knapp favorit. LFK gjorde dock en mycket bra final. Maja Ljungberg skickade in ettan och med sekunder kvar avgjorde Julia Olsson. Det var de enda två målen Röke släppte in i cupen.

– Röke var jätteskickliga. De spelar mycket futsal och vet hur de ska agera. Vi hade stor respekt för dem men vi är också duktiga, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

– Röke hade många matcher i benen när vi mötte dem och vi gjorde en bra match och spelade oss ur situationer de inte var vana vid, fortsätter Åberg.

– Överlag var det lite lägre standard i cupen i år, både på dam- och herrsidan. Det var lagen i semifinal som var okej. Men i finalerna spelades det fin futsal.

LFK:s yngsta spelare Edit Bernsfeldt stack ut.

– Edit var vår klart bästa spelare. Futsal passar henne väldigt väl. Hon gjorde fem mål i gruppspelet och flera assists. Dessutom gjorde hon sina lagkamrater bättre, avslutar LFK-tränaren.

LFK:s damer vann Sparbanken cup för tredje gången rad.

LFK:s damer vann Sparbanken cup för tredje gången rad. Foto: Johan W Jönsson

Lilla Tjärby blev liksom LFK:s damer obesegrat i cupen. Det var bara Kornhult/Hishult som lyckades göra mål på LTIK. De hade både 1-0 och 2-1 i gruppen men LTIK vände och vann med 3-2.

K/HFF hade med två lag på herrsidan och Knäreds IK ett. Inget av lagen lyckades dock avancera. Istället gick Strömsnäsbruk 1, Markaryds IF och Markaryds veteraner vidare tillsammans med LTIK.

I semin besegrade LTIK Strömsnäs 1 med 1-0 efter förlängning. Albin Johansson lobbade in bollen i mål. I finalen väntade Markaryds skickliga veteraner. I mötet lagen emellan i gruppspelet blev det mållöst.

Finalen blev precis som den matchen jämn. Emil Jönsson pricksköt 1-0 framspelad av Simon Vedin innan Felix Pettersson avgjorde genom att dundra in 2-0 i slutsekunderna. Det var veteranernas enda insläppta mål på hela cupen.

– Fantastiskt kul! Extra roligt på det sättet vi gör det. Frånsett de två inledande matcherna så blir vi hela tiden bättre och vi vinner välförtjänt. I synnerhet sett till hur vi genomför finalen, säger LTIK:s tränare Thimmy Johansson.

Varför vann LTIK?

– Vi hade en väldig disciplin i vårt spel. Det var svårt att skapa målchanser på oss, och när det väl dök upp någon chans hade vi en fantastisk målvakt i Dino (Ejup, inlånad från Genevad/Veinge IF).

– Vi hade ingen stjärna som stack ut eller någon skyttekung. Det var på något vis laget som gjorde det här tillsammans. Alla bidrog på sitt sätt, avslutar Thimmy Johansson.

Rimligen firades det lite extra på Spårgränd i Laholm. Både Maja Ljungberg i LFK och Emil Jönsson i LTIK fick med sig guld hem. De är sambos. Dessutom gjorde båda mål i finalen.

Strömsnäsbruk 1 vann bronsmatchen mot Markaryds IF med 2-1.

LTIK:s herrar jublar efter cupguldet.

LTIK:s herrar jublar efter cupguldet. Foto: Johan W Jönsson

Publicerad 13 January 2020 16:00