"Polisutredningen behöver att någon berättar för oss vem som har gjort vad. Utan uppgifter famlar vi i mörkret. Därför är vi glad om allmänheten hör av sig till oss. Antingen under namn eller anonymt", säger Karim Ottosson. Foto: Arkivbild/Martin Wingren

Skottlossning och stenkastning mot väktare: "Inte acceptabelt"

Stenar haglade över väktarens bil

BÅSTAD/ÄNGELHOLM.

Under tisdagskvällen och natten till idag har väktare utsatts för både stenkastning och skottlossning på olika platser i Båstad. Flera personer har identifierats men polisen söker uppgifter av allmänheten. Väktare har också beskjutits med grön laser i Ängelholm.

Av
Felix Alnemark

– Det är inte acceptabelt när sånt här inträffar förstås. Att väktare attackeras med stenar och fyrverkerier, att man går emot oss eller väktare är något mot samhället i stort. Det är inte acceptabelt, säger Karim Ottossson, polischef i Båstad, till Lokaltidningen.

En väktare som befann sig på Hundestedsvägen utsattes för stenkastning någon gång mellan klockan 22.15 och 22.45 på tisdagen. Väktaren hade fått uppgifter om fyrverkerismällar när stenar och fyrverkerismällare började hagla mot väktarbilen.

Inga person skadades.

– Men väktarbilen skadades, säger Karim Ottosson.

Senare under natten till idag vid klockan 03.30 skedde skottlossning nära en väktare på Musterivägen. Polisen tror att det rör sig om ett luftvapen eller startpistol som avlossats rakt upp i luften. Omständigheterna gör att Polisen tror att målet var att framkalla hot mot väktarna.

Tre personer kunde identifieras av polisen. En blev misstänkt för brott. Det handlar om en man född 2000 som är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, försök till misshandel och narkotikabrott.

– Vi har haft individer i Båstad från och till som inte agerat som man bör göra. De har varit provocerande mot väktare, säger Karim Ottosson.

Ni kontrollerade flera personer men bara en är misstänkt för brott?

– Polisutredningen behöver att någon berättar för oss vem som har gjort vad. Utan uppgifter famlar vi i mörkret. Därför är vi glad om allmänheten hör av sig till oss. Antingen under namn eller anonymt, säger Karim Ottosson.

I måndags klockan 22.37 blev en väktare dessutom beskjuten med grön laser på Midgårdsgatan i Ängelholm. Väktaren fick inga skador.

Polisen kontrollerade och kroppsvisiterade en person utan att hitta någon laser. Personen, en man i 25-årsåldern är dock misstänkt för försök till grov misshandel.

Publicerad 16 October 2019 12:20