Vinnarna överens:

äran betyder mest

Av
Christin Andersson

DALA. Förutom äran och 50 000 kronor vinner årets entreprenörer och mottagare av Erik Paulsson-stipendiet i Båstad och Ängelholm också en eftermiddag med Erik själv.

Vinnare av Erik Paulsson-stipendiet år 2011 är Katarina Johansson på Hälsohuset i Båstad och Vibeke Billing på Beach House Company i Ängelholm. Stipendiet har öppnat många dörrar.
– Att någon har sett och uppskattar det arbete man gör är något som hjälper en att ta nästa steg. Jag blev väl respekterad innan men jag känner att det har gett en större respekt, fler som vill samarbeta och så vidare när man har fått den här utmärkelsen, säger Katarina Johansson.

Betyder mycket
Vibeke Billing instämmer.
– Det betyder jättemycket att ha fått utmärkelsen. Jag har den på mitt skrivbord och tittar på den varje dag så det ger en liten kick man jobbar lite hårdare. För min del är det så att jag har blivit mer synlig i Ängelholm.
De är båda överens om att kontakten med Erik och erkännandet priset innebär är minst lika viktiga som pengarna, om inte mer.
– Det är klart att det är kul med båda, men pengarna har jag inte rört än, de står fortfarande på kontot. Nej, utmärkelsen vinner nog. Det betyder så mycket att man har blivit uppmärksammad, säger Vibeke Billing.

Satsar framåt
Att hitta användningsområden för pengarna är dock inte svårt. Vibeke Billing satsar på att hitta nya marknader och kommer att använda pengarna för att ta Beach House Company utomlands.
Även Katarina Johansson vill använda pengarna för att utveckla sitt företag.
– Pengarna ska absolut använda till något man inte annars unnar sig. Kanske lutar det att få tag på någon mentor som jag tycker passar eller något i utvecklingssyfte för att kunna gå vidare.

null

Publicerad 27 September 2011 03:00