Från vänster ?Johan Dahlberg på Ernst Textil, som blev Årets företag 2012, Erik Paulsson och Lina och David Lindegren, vinnare av Årets entreprenör Båstad. ?Foto: Christin Andersson

Från vänster ?Johan Dahlberg på Ernst Textil, som blev Årets företag 2012, Erik Paulsson och Lina och David Lindegren, vinnare av Årets entreprenör Båstad. ?Foto: Christin Andersson

Årets mesta företagare utsedda

Av
Christin Andersson

HOVS HALLAR. Det var frukost, mingel och så klart prisutdelning när VårFöretagarfrukosten gick av stapeln i Hovs Hallar.

Det var stor spänning för många företagare och deras supportrar och anställda när Årets företag 2012 och Årets Entreprenör Båstad utsågs i fredags. Efter presentation och frågestund med de tidigare vinnarna av Årets entreprenör och samtliga nominerade till årets priser, var det dags att utse vinnarna. 

”Stor överraskning”
Det blev grossistföretaget Ernst Textil, som drivs av bröderna Johan och  Manne Dahlberg, som tog hem priset som Årets företag 2012.
– Det var en stor överraskning. Vi fick förfrågan om att bli nominerade och redan det tyckte man var stort. Att nu stå här som slutsegrare känns hur bra som helst. Det är en stolthet att kunna sätta upp diplomet, säger Johan Dahlberg.
Till Årets entreprenör utsågs David och Lina Lindegren på Lindegrens (tidigare Bjäre Rödkulla). Företaget driver gårdsbutik, djuruppfödning, slakteri och matvandringar   i Sinarpsdalen.
– Det känns jättehärligt. Det är otroligt skönt att bli uppmärksammad och bekräftad när man sliter hårt. Men alla nominerade är vinnare och alla har slitit hårt, säger Lina Lindegren.
Vad prissumman på 50 000 kronor ska användas till har paret redan funderingar på. Drömmen är att kunna åka på studieresa till Japan.
– Vi vill studera köttkvalité, djuruppfödning, matlagninskultur och produkter.
I Japan finns nämligen Wagyu-kon, som är en världsberömd japansk ko som har fått ett renommé på alla världens krogar, med bland annat Kobe-köttet. 

Fjärde året
Vinnarna får även en eftermiddag med Erik Paulsson, grundare av priset som nu delas ut för fjärde gången. 
– Min tanke med priset var att bygga upp nya entreprenörer på bygden. Jag och min bror har själv börjat som entreprenörer och vi vet hur svårt det kan vara. Därför vill vi gärna hjälpa andra, förklarar han bakgrunden till priset. 

Nominerade & vinnare

Årets företag 2012 ???Nominerade: Bjäre Kraft Bredband AB, ?Eneman Lunch & Catering och Ernst Textil AB. ? VINNARE: Ernst Textil AB. Året entreprenör ?Nominerade: Arcc: Ola Rick, Lindegrens: David och Lina Lindegren och Nadox IT-service: André Jerleke och Rickard Petersson. VINNARE: Lindegrens: David och Lina Lindegren.

Publicerad 29 April 2013 04:00