Jakob Wijk Tegenrot stöter på storebror Anton Wijk Tegenrot i kvällens drabbning mellan ÖVK och Hylte/Halmstad. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Jakob Wijk Tegenrot stöter på storebror Anton Wijk Tegenrot i kvällens drabbning mellan ÖVK och Hylte/Halmstad. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Brorsorna gör upp i toppmötet

Örkelljungas Jakob Wijk Tegenrot och Hylte/Halmstads Anton Wijk Tegenrot åter på varsin sida nätet

Av
Mikael Öhrn

ÖRKELLJUNGA. Med fulltalig trupp ska Örkelljunga revanschera sig efter tre raka förluster i såväl serien som mot rivalen Hylte/Halmstad. För liberon Jakob Wijk Tegenrot blir det dessutom en speciell match i matchen. På andra sidan står nämligen det hemvändande proffset - brorsan Anton Wijk Tegenrot.
Att de båda poängmakarna Peter Lundgren och Tomas Vilimas tvingades avstå från spel samtidigt kom minst sagt olägligt för ÖVK. Tre raka förluster följde, däribland 2-3 hemma mot jumbon RIG Falköping. Men lagom till toppmötet med tabelltvåan Hylte/Halmstad är duon tillbaka efter sina skador.
- Det känns så klart skönt för allihopa, tror jag. Det är en trygghet att vi har alla som kan vara med och bidra på matchen och att alla kan köra på sina vanliga positioner igen, säger Jakob Wijk Tegenrot.
 
En duell med brorsan
För kvällens motstånd - det är matchstart hemma i Örkelljunga klockan 19 under torsdagskvällen - svarar alltså Hylte/Halmstad. Så här långt in på säsongen har det blivit idel H/H-segrar när lagen har gjort upp.
- Jag tror inte att det är något negativt eller att det känns som en utmaning som är för tuff. När vi har mött dem har vi tagit något set och vi har varit nära några gånger. Vi vet om att vi kan spela jämnt med dem. Det känns mer som revanschlust för vi vill nog alla ta de där poängen mot dem och vinna, så vi ska nog kunna hantera den mentala biten också.
För Jakob Wijk Tegenrot blir det förstås extra speciellt. Storebror Anton Wijk Tegenrot står nämligen återigen på andra sidan nätet efter att ha vänt hem till Sverige och Hylte/Halmstad efter ett halvår i cypriotiska Nea Salamina.
- Det ser jag fram emot. Nu är det ju på samma position också, det brukar vi inte vara så ofta, så det kommer bara att vara roligt. Jag ska försöka vara bättre.
 
"Snackat litegrann"
Och uppladdningen har förstås varit i full gång hos bröderna.
- Vi har ju snackat litegrann, men det har nog främst varit att det ska bli kul att mötas igen. Det är ju lite tråkigt att när han väl fick proffskontrakt, så funkade det inte hela vägen. Men det känns extra roligt att ha honom på andra sidan nätet. Ser jag att han gör något bra, sporrar det bara mig att göra det ännu bättre.
De två senaste seriemötena lagen emellan har slutat 1-3 två gånger om. När lagen i höstas senast mötte varandra i Örkelljunga blev det 0-3 (13-2518-2520-25).

Publicerad 11 February 2016 11:53