Amanda Romare är producent för Gabriel Klint, serien om ängeln som räddar människor från självmord.

Amanda Romare är producent för Gabriel Klint, serien om ängeln som räddar människor från självmord.

Nu ska projekt Gabriel Klint filmas

BJÄRE. I tre år har arbetet med projekt Gabriel Klint som handlar om psykisk ohälsa pågått. Nu påbörjas inspelningen av webbtv-serien.

Det tudelade projektet med att skapa en internetportal och att spela in en fantasyserie om ängeln Gabriel Klint har nått fram till inspelningen. Provfilmningar och ett stort sponsringsarbete har pågått under ett och ett halvt års tid.
– Det känns jätteskönt och roligt att vi har kommit till den här punkten. Sedan är de känslorna blandade med lite rädsla, hur produktionen ska landa, säger producenten Amanda Romare.

Inspelningsplatserna är främst Båstad, Ängelholm och Helsingborg. Men två inspelningstillfällen ska förläggas på Färöarna.
– När ängeln Gabriel flyr tillsammans med sin kärlek Abby är det till Färöarna. Naturen och det omväxlande klimatet passar bra ihop med Gabriels humör, där han är allt ifrån kär till att han drabbas av dåligt samvete för att han lämnar sin ängelkompis i sticket, berättar Amanda Romare.

Projektet som handlar om att sprida kunskap om psykisk ohälsa bland unga samt motverka tabun kring döden och psykisk sjukdom har fått uppbackning och stöd genom bland annat kulturellt landsbygdsstöd från EU och Region Skånes sociala investeringsfond. Med internetportalen som befinner sig i utvecklingsstadiet och för webbtv-serien finns en budget om fyra miljoner kronor. Förhoppningen är att filmningen ska vara klar i november och att man ska lyckas sälja in webbtv-serien till SVT.
– Vi vill att så många som möjligt ska se den. Den berör otroligt viktiga ämnen, säger Amanda Romare.

Publicerad 05 March 2016 12:00