Timothy Liljegren är tillbaka på is. I onsdags blev det comeback med Rögles J20-lag. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Timothy Liljegren är tillbaka på is. I onsdags blev det comeback med Rögles J20-lag. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Supertalangen:

"Allt händer inte över en natt"

Liljegren har missat stora delar hösten

Av
Andreas Holm

ISHOCKEY. Den stora Rögle BK-talangen Timothy Liljegren har missat stora delar hösten på grund av sjukdom. Nu kommer ett glädjande besked. I förra veckan spelade han sin första match sedan september.

Så sent som 2012 lirade Liljegren division 1-hockey. I fjor gjorde den Kristianstad/Osby-fostrade backen succé i sin SHL-debut med fem poäng på 19 matcher och var framstående i ungdomslandslaget. I upptakten till höstens seriepremiär kom bakslaget. Körtelfeber.
– Det har varit riktigt tufft. Det jobbiga var inte sjukdomen utan tiden efter, när jag kände mig frisk igen. Jag fick inte träna utan bara stå vid sidan av och titta på när de andra lirade. Nu är jag glad att få gå på is igen, säger 17-åringen.

Även fast backen snabbt vill ta sig tillbaka till a-laget och SHL låter han allt ta sin tid.
– Det är inte lönt att stressa. Man kan inte leva på talang utan nu får jag som alla andra jobba hårt för att ta mig tillbaka. Jag vet och är beredd på att det kommer ta tid. Men jag känner mig redan starkare efter två veckors träning, säger Timothy Liljegren.

Tillfrisknandet har gått bättre än förväntat. Planen var en comeback lagom till jul. Redan nu får Röglebacken en tidig julklapp. I onsdags lirade han match med J20-laget (förlust 4-6 mot HV71, reds. anm) men räknar inte med att vara tillbaka i a-truppen på ett tag.
– Nej, jag måste väl få några matcher i kroppen först. Allt händer inte över en natt. Jag ser hela hösten som något att lära sig av. Jag var beredd att något skulle hända förr eller senare och nu har jag kämpat mig igenom en motgång. Bara nyttigt, menar Liljegren.

– Samtidigt känner jag suget och hade gärna varit där för att hjälpa gubbarna. Men nu är det inte så. Bara bita i det sura äpplet och jobba sig tillbaka. Hela världen går ju inte under, jag vet ju att jag kommer tillbaka igen.

Publicerad 11 November 2016 12:00