Ulf Stenkula. Foto: Ida Asplund Ådahl

Ulf Stenkula. Foto: Ida Asplund Ådahl

Snart dags för Antikturen

ÄNGELHOLM. Hallå där Ulf Stenkula som driver Antikkulan och håller i trådarna för Antikturen i nordvästra Skåne som innehåller både loppisar och antik- och designställen, bland annat i Ängelholm.

Ni är redan inne på sjunde året. Har konceptet börjat sätta sig?
– Jag sade innan att jag får ge det fem år men nu tycker jag att det har satt sig hos folk. Istället för att åka på antikmässor så får man besöka handlaren där han eller hon verkar. På mässor får de bara med sig några kvadratmetrar av sina saker.

Vad driver dig till att köra på med Antikturen?
– Jag kunde ha lagt all min tid på mitt eget företag men jag gillar att få ihop alla trådar till en helhet. Många skakade på huvudet när jag presenterade idén men det har ju funkat.
Vilka ger sig ut på turen?
– Både folk från trakten och från när och fjärran. Det kommer människor från  hela Skandinavien, Franrike, Tyskland och Polen. Och en del japaner, de gillar 50/60-tal och vill ha rena och raka linjer. Teak och dansk design är efterfrågat. På Antikturen finns allt från dyra grejer till loppisgrejer så det finns något för ala.

Antikturen

Går av stapeln 25-28 maj klockan 10-18. Deltagarna är cirka 20 till antalet och finns i Ängelholm, Båstad, Höganäs, Helsingborg och Åstorp. Nya deltagare för året finns i Torekov och Höganäs. Broschyr med kartdel finns på alla turistbyråer i nordvästra Skåne.
Se mer på www.antikturen.se

Publicerad 11 May 2017 16:56