Hans Robertsson från Torekov skrapade fram en kvarts miljon kronor i tv.

Hans Robertsson från Torekov skrapade fram en kvarts miljon kronor i tv. Foto: Svenska Spel

Trissvinnare från Torekov vill uppfylla dröm

”Har alltid velat åka till Nashville”

TOREKOV/STOCKHOLM.

Hans Robertsson, 79, från Torekov skrapade fram en kvarts miljon kronor på Triss i TV4-studion på fredagsmorgonen.

Av
Martin Wingren

Hans Robertsson köpte lotten för tre månader sedan på Ica Nära i Torekov, som han brukar göra varje vecka. Först trodde han att han bara vunnit 30 kronor men sedan insåg han och sambon Dorit Smit att de skulle få skrapa i tv, och därmed vara garanterade minst 100 000 kronor med chans på upp till 5 miljoner.

– Jag såg bara 30 kronor och tänkte att det blir väl en ny lott men sen kollade jag igen och tänkte att det var något som inte stämde. Då tog jag Trissen till Dorit och frågade vad hon såg och då sa hon att vi skulle till TV, säger Hans Robertsson under sändningen.

Dorit fortsatte med att berätta att de två, som var gamla ungdomskärlekar som återförenades 30 år senare, inte hade några klara planer för vinstpengarna:

– Jag tycker inte om att planera och ta ut något i förskott utan vi är jättenöjda med 100 000 som vi ju är garanterade och skulle det bli mer så vore det en fantastisk bonus.

Det blev 250 000 kronor efter att Hans Robertsson valt lott nummer 21 efter sin födelsedag och nu kan paret förverkliga en gammal dröm.

– Jag har alltid velat åka till Nashville eftersom jag gillar country music så nu kan det mycket väl bli det, säger Hans efter skrapet.

Publicerad 02 November 2018 13:10