Till december står stationen klar och till våren hoppas man ha cykelgaraget på plats.

Till december står stationen klar och till våren hoppas man ha cykelgaraget på plats. Foto: Mostphotos.

Kommunen får 600 000 i stöd för cykelgarage

"Jättepositivt – en förutsättning för att vi ska kunna bygga"

LAHOLM.

Naturvårdsverket har beviljat kommunen medel för halva kostnaden av det cykelgarage som planeras att anläggas vid järnvägsstationen. Efter upprepade bekymmer med cykelstölder hoppas man nu få bukt med problemet.

Av
André Kvist

Naturvårdsverket beviljar pengar till Laholms kommun för att upprätta ett cykelgarage vid järnvägsstationen med anledning av dess positiva klimateffekt. Av den totala kostnaden på 1,2 miljoner går myndigheten in med halva summan på 603 750 kronor.

– Det är jättepositivt, en förutsättning för att vi ska kunna bygga ett cykelgarage där, säger Anders Ekelund, projektledare.

Anders Ekelund är projektledare för ombyggnationen vid järnvägsstationen.

Anders Ekelund är projektledare för ombyggnationen vid järnvägsstationen. Foto: André Kvist.

Tidigare har man haft problem med stölder av cyklar på stationen. Det nya cykelgaraget kommer vara låst och tanken är att det ska vara någon form av abonnemang. Exakt hur det blir är inte klart och nu ska man göra en upphandling.

– Exakt hur det kommer bli med vilket system får vi ta tag i nu. Men det blir inte fri access får då har vi nog samma problem som innan. Förhoppningen är att det är på plats under våren och det är sista steget här på platsen.

Ombyggnationen av järnvägsstationen väntas stå klar till jul. Antalet cyklar som får plats är planerat att vara 50 stycken.

Publicerad 20 November 2018 15:58