Här växer området Tuvelyckan fram, vid Båstads station.

Här växer området Tuvelyckan fram, vid Båstads station. Foto: Martin Wingren

Sjuvåningshus byggs i Båstad

Ny stadsdel vidareutvecklas

BÅSTAD.

Den helt nya stadsdelen Tuvelyckanområdet i Båstad utökas – ett hyreshus med 84 lägenheter ska byggas.

Av
Martin Wingren

Det är Helsingborgsbaserade fastighetsbolaget Garnito som vill satsa utåt i nordvästra Skåne och expanderar till Båstad. Där bygger företaget ett hus i sju våningar.

– Vi är glada över att vara med och utveckla bostadsområdet Tuvelyckan. Tillsammans med MTA kommer vi bygga 80 moderna hyreslägenheter. Tuvelyckan med sin placering ligger helt i linje med vår strategi att fokusera på nordvästra Skåne. Hela idén med sin stationsnära placering, närhet till förskola och blandade boendeformer känns helt rätt för oss, säger Patrik Tano, vd för Garnito, i ett pressutskick.

Huset kommer att ligga mitt emot Båstads station och bredvid Torghuset med sina lokaler för restaurang och handel. och planerad inflyttning är våren 2020. Tuvelyckanområdet är ett område under framväxt och inflyttning har nyligen inletts i Torghuset, ägt av fastighetsbolaget Casmé och som började byggas förra året, där det finns 72 hyresrätter fördelat på 2-4 rum och kök och fyra butikslokaler som är anpassade för exempelvis frisör, restaurang eller kafé.

Garnito AB är ett Helsingborgsbaserat privat fastighetsbolag som startade startade 1994 och består idag av ett tjugotal fastigheter. Tuvelyckan beskrivs som "en modern blandstad" med villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter där det även kommer att finnas lokaler för handel och restaurang samt nybyggd förskola. Tuvelyckan kommer att byggas i två etapper med områden för fristående villor, kvarter med sammanlänkade radhus, bostadsrätter och hyresrätter med gemensamma lekplatser och ytor för umgänge.

Publicerad 01 December 2018 08:00